Руският газов гигант Газпром“ излезе окончателно от капитала на българската компания

...
Руският газов гигант Газпром“ излезе окончателно от капитала на българската компания
Коментари Харесай

„Газпром“ окончателно излезе от „Овергаз“

Руският газов колос „ Газпром “ излезе дефинитивно от капитала на българската компания „ Овергаз Инк. “, съобщи ТАСС, като се базира на известие от холдинга.

Преди това „ Газпром “ имаше дял от 50% в българската компания. Сделката е била финализирана в София на 27 януари 2021 година „ Газпром “ ще получи по нея повече от 100 млн. евро, като с това всички искания на съветската компания са задоволени.

През август 2020 година съветът на шефовете на „ Газпром “ утвърди отчуждение в интерес на „ Овергаз Инк. “ на 0,49% дял от взаимното дружество от салдото на „ Газпром “ и на 49,51% от салдото на „ Газпром износ “ на обща стойност от 15,5 млн. евро, напомня ТАСС.

„ Овергаз Инк. “ с изпълнителен шеф Сашо Дончев доставя газ в 51 общини в България, ръководи газоразпределителна мрежа от над 2100 км и взаимно с английската JKX Oil & Gas и българската Balkan Explorers организира изследвания за извличане на петрол и газ в района на Провадия. Капиталът на компанията, основана през 1992 година, е 50 млн. лева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР